Welke actienok voor welk doel?  

Welke actienok voor welk doel?

Dichtbij actiecamera’s komen, vloggen, foto’s maken van de natuur of sport en nog veel meer – als je voor een actiekam kiest, kun je dat om verschillende redenen doen. Maar niet alle modellen zijn even geschikt voor alle behoeften.

Daarom kijken we in onze action cam-vergelijking drie verschillende modellen onder de loep. Deze zijn bijzonder geschikt voor bepaalde soorten toepassingen: de N ACAM40BK, de DJI Osmo Pocket en de GoPro Hero 7.

N ACAM40BK – het 4k instapmodel

Fietsen, joggen, zwemmen – de N ACAM40BK van Nedis is het klassieke sportmodel in onze action cam vergelijking. De N ACAM40BK is zeer geschikt voor degenen die met een actiecamera willen filmen.

Met de grote leveringsomvang, waaronder een waterdichte behuizing, een stuurhouder (voor fiets of motorfiets), zelfklevende pads en helmhouders, bent u goed uitgerust voor sportieve actieschoten.

De N ACAM40BK neemt video’s op in 4K bij 30 fps met een resolutie van 12 megapixels. Geïntegreerd WLAN maakt het mogelijk om ervaringen direct te delen met vrienden op Facebook, Instagram en andere sociale media platforms.

Als je bijvoorbeeld wankele natuurfoto’s wilt maken buiten de actiesporten, dan is een gimbal aanbevolen voor de N ACAM40BK. Deze elektronische drieassige stabilisator, bijvoorbeeld van YI of Rollei, zorgt voor vloeiende video’s, zelfs in beweging.

Dit model biedt dus veel mogelijkheden om video-opnamen “in actie” uit te proberen.

Go Pro Hero 7 – de eeuwige actieprofessional

Spectaculaire time-lapse video’s van zonsopgangen of zonsondergangen, actievolle sportfoto’s en fantastische onderwatervideo’s – als u al uw eerste ervaring met actiecamera’s hebt opgedaan, dan is de GoPro Hero 7 de juiste keuze voor u.

Dankzij de stabilisatie kunt u zich van dichtbij en zonder schudden in de actie onderdompelen. De Hero 7 is waterdicht tot een diepte van tien meter, 4K opnamen tot 60 frames/s en een innovatieve “HyperSmooth video stabilisatie” geven de opnamen de hoogste kwaliteit.

De Hero 7 is daarom perfect voor op reis en, dankzij de stabilisatie, ideaal voor sportopnamen vol actie.

Dankzij de verbeterde microfoontechnologie is de Action Cam ook geschikt voor vlogging, omdat windruisonderdrukking de stemmen beter benadrukt.

Als u de Hero 7 aan uw fiets of lichaam wilt bevestigen, kunt u een Rollei Action Cam accessoireset gebruiken. Met de accessoireset zijn er nauwelijks grenzen aan het gebruik ervan – of het nu op de auto, op de fiets of in een houder op het lichaam is, de Hero 7 is een hoogwaardig, universeel inzetbaar wapen dat deelneemt aan elk spannend avontuur.

DJI Osmo Pocket – de Gimbal Camera All-in-One

Wandelingen door de stad, op het strand of in het bos worden een vlotte video-ervaring met de DJI Osmo Pocket. Dankzij de geïntegreerde gimbal zijn motion timelapse opnames – d.w.z. time-lapse video’s waarbij de camera niet statisch is, maar van links naar rechts draait – geen probleem.

De combinatie van camera en geïntegreerde gimbal en de kleine afmetingen maken de Osmo Pocket de perfecte metgezel voor – niet zo actievolle – reizen, natuurfoto’s en vlogging.

Net als de GoPro Hero 7 kan de Osmo Pocket 4K DJI opnemen met 60 frames/s en heeft een resolutie van twaalf megapixels.

Actie Cam Vergelijking – Conclusie

Alle drie de camera’s zijn zeer veelzijdig. Om het juiste model te vinden, moet u weten waarvoor u de camera wilt gebruiken.

De N ACAM40BK biedt een goede introductie, die u uitnodigt om het uit te proberen met zijn lage prijs en veel meegeleverde accessoires. Het is de juiste keuze als het gaat om te testen of en hoe goed je met een Action Cam kunt omgaan.

Hoewel de GoPro Hero 7 een echte allrounder is, komen zijn sterke punten pas echt naar voren als het echt avontuurlijk wordt. Voor ervaringen die veel actie beloven is zij de juiste metgezel.

De DJI Osmo Pocket profiteert van de geïntegreerde gimbal en biedt optimale resultaten voor stads- of natuuropnamen. Het is perfect voor opnames die in beweging kunnen worden gemaakt, maar minder “actievol” zijn dan de GoPro.

Indien gewenst kan de Osmo Pocket ook worden gebruikt in combinatie met standaard accessoires voor actienokken dankzij de accessoirebevestiging.

Dus als u de juiste Action Cam voor u wilt vinden, moet u eerst en vooral nadenken over waar en hoe het gebruikt moet worden. Als dit wordt opgehelderd, zijn de mogelijkheden bijna oneindig en is de creativiteit niet beperkt.

 

omslagfoto: reichelt

 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *