Smart Friends: een intelligente woning  

Smart Friends: een intelligente woning

Helemaal zonder cloud: Vier bekende Duitse fabrikanten zijn gaan samenwerken om het perfecte Smart Home mogelijk te maken. De bewoner houdt daarbij de volledige beschikking over eigen gegevens.

Wie erover denkt om zijn woning te voorzien van slimme technieken, komt vroeg of laat vele tot nu toe onbekende namen tegen: de fabrikanten van sensoren, schakelaars en actoren zijn vaak nog relatief nieuw op de markt, van vele heeft men zelfs nog nooit gehoord. Logisch dat velen enigszins terughoudend zijn om de apparaten van deze firma’s de beveiliging van de eigen woning toe te vertrouwen.

Inhoud
  1. Het systeem ‘Smart Friends’
  2. Uitgebreid assortiment dat elke Smart Home-wens vervult
  3. Functionaliteit en compatibiliteit
  4. Volledige gegevensbeveiliging voor de gebruiker
  5. Hoe over het onderwerp Smart Friends
  6. Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u:

Het systeem ‘Smart Friends’

Dat is heel anders bij het samenwerkingsverband met de naam ‘Smart Friends’. Dit samenwerkingsverband is opgezet door vier Duitse merkfabrikanten die dankzij hun lange traditie welbekend zijn en garant staan kwaliteitswerkzaamheden. Hun doel: het aanbieden van een slimme woning die in ons land de meest gevraagde kwaliteiten biedt: veiligheid en betrouwbaarheid.

ABUS produceert al sinds 1924 beveiligingstechnologie en levert alarmsystemen, binnen- en buitencamera’s, rook- en warmtemelders en bewegings- en openingsmelders.

Elektronicabedrijf Steinel bestaat al sinds 1959. Het biedt bewegingsmelders en met bewegingssensoren uitgeruste lampen.

De in 1984 in Siegen opgerichte firma Schellenberg is een vaste kracht op het gebied van rolluikaandrijving. Deze firma zorgt voor aandrijvingen voor garagedeuren en zonwering, draadloze thermostaten en overige onderdelen.

En de firma Paulmann uit Springe in Nedersaksen staat al vanaf 1978 bekend om zijn verlichtingsoplossingen. Het familiebedrijf biedt een breed spectrum aan verlichtingsmogelijkheden: van verlichting en gangbare lampen tot inbouwlampen, schijnwerpers en moderne ledstrips.

Op deze manier voegt elke onderneming zijn kerncompetenties toe aan het samenwerkingsverband.

Uitgebreid assortiment dat elke Smart Home-wens vervult

De onderdelen van Smart Friends kunnen alles wat men van een intelligente woning verwacht. Daarvoor zorgen de al ruim 80 producten van de vier fabrikanten. Zo kan de verwarming in de woning automatisch worden aangestuurd om te zorgen voor een aangename kamertemperatuur zonder onnodig energie te verbruiken.

Lampen kunnen zelfstandig in of uit worden geschakeld afhankelijk van de plek waar iemand zich in huis bevindt. ’s Nachts en wanneer er niemand thuis is, zorgt een uitgebreid beveiligingssysteem ervoor dat onbevoegde indringers direct worden herkend.

Ook zonweringen, rolluiken en zelfs garagedeuren kunnen dankzij geschikte motoren worden toegevoegd aan de geautomatiseerde woning.

Functionaliteit en compatibiliteit

Hoewel de onderdelen worden gefabriceerd door vier verschillende fabrikanten, werken zij naadloos samen. Als centrale dient daarbij de Smart Friends-box, die wordt aangesloten op de aanwezige router en die de volledige communicatie tussen alle onderdelen mogelijk maakt.

Het instellen en bedienen van het Smart Home gaat centraal via de Smart Friends-app voor iOS en Android, als schakelcentrale kan derhalve elke smartphone of tablet worden gebruikt. Zo kunnen alle onderdelen comfortabel worden bediend en met elkaar worden verbonden via automatische acties. Bovendien kunt u elk product aan een bepaalde kamer toewijzen. Dankzij geschikte afstandsbedieningen kunnen de verbonden apparaten in de meeste gevallen ook zonder smartphone worden bediend.

Volledige gegevensbeveiliging voor de gebruiker

Veel Smart Home-systemen werken op basis van een cloud waarin relevante gegevens worden opgeslagen over de intelligente woning. Bij sommige aanbieders staat de cloudserver in het buitenland of gedeeltelijk zelfs aan de andere kant van de oceaan. Smart Friends biedt hier een groot voordeel, omdat alle gegevens zonder tussenkomst van een cloud in de Smart Friends-box worden opgeslagen. Alle informatie die nodig is voor het beheer van de intelligente woning, blijft derhalve binnen de vier muren van die woning.

Extra beveiliging biedt ook de optie om bij afwezigheid af te zien van de besturing op afstand van het Smart Home. Meestal is toegang tot de functies alleen nodig als men ook thuis is. Het ontbreken van besturing op afstand betekent ook dat het systeem nauwelijks van buitenaf kan worden aangevallen, bijvoorbeeld door hackers. Als een dergelijke functie toch gewenst is, kan deze simpelweg voor EUR 9,99 per jaar worden toegevoegd. Deze optie kan te allen tijde worden opgezegd en wordt na afloop van het jaar niet automatisch verlengd.

Hoe over het onderwerp Smart Friends

Smart Friends en Alexa: Uw woning doet wat u zegt

Een intelligente woning met Smart Friends kan ook zonder smartphone of tablet worden bediend: met Amazon Alexa werkt het systeem met gesproken commando’s. Daarbij bepaalt u welke scenes of producten worden gebruikt: de apparaten en instellingen worden pas zichtbaar voor Alexa als u die optie hebt ingeschakeld. Het project Geschikt voor: Beginners Benodigde tijd: 30 […]
meer >

Altijd de ideale verlichting met Smart Friends

Intelligente verlichting met Smart Friends zorgt automatisch voor verlichting die zich aan de situatie aanpast. Het overstappen naar slimme verlichting is daarbij kinderspel – Smart Friends– powered by ABUS, Steinel, Schellenberg en Paulmann. ’s Ochtends vroeg helder daglicht, ’s avonds warme, rustgevende verlichting – altijd op die plek in huis waar het gezin de meeste […]
meer >

Een veilige woning met Smart Friends: zo doe je dat

Een intelligente woning met Smart Friends zorgt voor meer dan alleen perfecte verlichting en aangename warmte: met de juiste onderdelen biedt deze ook effectief beveiliging tegen inbraak en brand. Gevaren zoals inbraken of branden kunnen grote schade aanrichten, en niet alleen in financieel opzicht. Vaak hebben de spullen die verloren gaan bij een brand of […]
meer >

Meer Hoe over Smart Friends
 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *