Revolution Pi: de compacte industriële PC voor alle toepassingen  

Revolution Pi: de compacte industriële PC voor alle toepassingen

Revolution Pi is een open, modulaire en kosteneffectieve industriële PC gebaseerd op de bekende Raspberry Pi, die voldoet aan de EN61131-2 norm. Uitgerust met de Raspberry Pi Compute Module kunnen de afzonderlijke basismodules snel en eenvoudig worden uitgebreid met een verscheidenheid aan geschikte digitale en analoge I/O-modules en veldbusgateways, afhankelijk van de vereisten.

De drie beschikbare basismodules RevPi Core, RevPi Core 3 en RevPi Connect zijn ondergebracht in een DIN-railbehuizing en hebben al USB-, Ethernet- en HDMI-aansluitingen. De basis- en uitbreidingsmodules worden geleverd met de in de industrie gebruikelijke 24 volt. Of het nu gaat om compacte industriële PC’s, kleine industriële besturingen of intelligente (I)IoT-gateway, de Revolution Pi kan dankzij het flexibele ontwerp voor een groot aantal toepassingen worden gebruikt.

Open Source nu ook in de automatiseringsindustrie

Naast de openbaarmaking van schakelschema’s wordt ook het open source concept van de Revolution Pi consequent voortgezet met de software. Een aangepaste versie van het Raspbian besturingssysteem bekend van Raspberry Pi, inclusief de drivers voor de vele uitbreidingsmodules en een real-time patch, is vooraf geïnstalleerd af fabriek.

Het gebruik van Raspbian zorgt ervoor dat software of applicaties die op een Raspberry Pi draaien altijd werken op de Revolution Pi.Volledige root-toegang maakt het mogelijk om de software volledig aan te passen aan uw behoeften. Belangrijke (I)IoT protocollen zoals MQTTT en OPC UA kunnen eenvoudig worden geïntegreerd. Individuele toepassingen kunnen worden geprogrammeerd met onder andere Node-RED, Python of direct in C.

Voor gebruikers die de voorkeur geven aan kant-en-klare softwareoplossingen, kunnen kosteneffectieve en krachtige besturings- en SCADA-software op een later tijdstip worden aangeschaft. Zo kan Revolution Pi worden uitgebreid tot een echte industriële kleine controller.

Flexibel combineerbaar, afhankelijk van de toepassing

Het Revolution Pi Systeem heeft een modulaire opbouw en kan, afhankelijk van de toepassing, met een grote verscheidenheid aan uitbreidingsmodules worden uitgerust. De uitbreidingsmodules worden eenvoudigweg via de bovenste connector op de basismodule aangesloten.

Afhankelijk van de basismodule kunnen maximaal 10 uitbreidingsmodules op één basismodule worden aangesloten. Er zijn drie verschillende digitale in- of uitgangsmodules met maximaal 16 digitale in- of uitgangen beschikbaar.

De analoge uitbreidingsmodule RevPi AIO heeft zowel in- als uitgangen voor stroom en spanning. Daarnaast heeft de module twee afzonderlijke ingangen voor het aansluiten van PT100/1000 temperatuursensoren. Het Revolution Pi systeem kan worden geïntegreerd in een industrieel netwerk zoals PROFINET, EtherCAT of PROFIBUS met behulp van gateway-uitbreidingsmodules.

Hier vindt u alle uitbreidingsmodules in onze winkel.

Revolution Pi – meer dan alleen een apparaat

Een online forum verbindt ontwikkelaars en gebruikers van Revolution Pi van over de hele wereld. Problemen, oplossingen en suggesties voor verbetering kunnen snel, open en eenvoudig worden uitgewisseld.

Zodat gebruikers en ontwikkelaars de mogelijkheid hebben om actief deel te nemen aan de gemeenschap, worden de broncodes en schakelschema’s van de Revolution Pi-apparaten openbaar gemaakt. Zo kan elke gebruiker zijn eigen ideeën en oplossingen in kaart brengen en zelfs op de markt brengen.

Met de Revolution Pi wil KUNBUS een tool bieden die bedrijven in staat stelt om nieuwe verkoopkansen te bieden, zoals cloud-diensten. Met Revolution Pi kunnen bedrijfsmodellen en diensten worden gerealiseerd die nieuwe markten ontsluiten. Waardeketens van bedrijven die gebruik maken van Revolution Pi kunnen aanzienlijk worden verschoven.

Foto omslag: KUNBUS

 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *