Nu wordt het gezellig – alles over sfeervolle verlichting, slimme verlichting, schaduw en verwarming  

Nu wordt het gezellig – alles over sfeervolle verlichting, slimme verlichting, schaduw en verwarming

LED-lampen blinken uit dankzij hun enorm lange levensduur, een hoge energie-efficiëntie en geringe onderhoudskosten. Maar dat is nog lang niet alles: intelligent verlichtingsbeheer, een exacte lichtbesturing en nieuwe besturingsmogelijkheden bieden talrijke opties voor sfeervolle verlichting. In combinatie met een Smart Home-concept wordt uw woning zo een oase van rust.

Het zit hem in de combinatie: LED-verlichting met net dat beetje meer

Een sfeervolle kamer is met name in de donkere, sombere jaargetijden gezellig. En zo gaat het in zijn werk:

  • Zorg voor een gemoedelijke sfeer met stemmingsverlichting door de basisverlichting te combineren met accentverlichting.
  • Kies bijvoorbeeld voor een plafondlamp, meerdere wandlampen of andere indirecte lichtbronnen voor een optimale verlichtingssituatie in de woonkamer.
  • Stel daarbij eerst de basisverlichting in. Het is aan te raden dimbare verlichting te gebruiken, zodat de helderheid traploos kan worden gereguleerd en derhalve aan de specifieke stemming kan worden aangepast. Maar hoe zit het dan met LED-verlichting voor de woonkamer met afstandsbediening en kleurenwisselaars die eenvoudig vanuit de stoel bediend kunnen worden?
  • Via enkele indirecte lichtbronnen zorgt u bovendien voor optische highlights die de indeling van de kamer benadrukken. Hier is warm-wit licht met een gemiddelde helderheid het meest geschikt, bijvoorbeeld LED-verlichting met 700 Kelvin.
  • Een ontspannen achtergrondverlichting wordt bijvoorbeeld bereikt met een flexibele LED-strip die in meubels kan worden geïntegreerd of als een lichtketting door de kamer kan worden geplaatst. Een bijzonder voordeel: het kan naar hartenlust worden geregeld, omdat het zich aanpast aan alle oppervlakken. Daarbij treedt slechts een zeer geringe warmteontwikkeling op, zodat het product ook in de buurt van hout of gevoelige objecten kan worden gebruikt.

Intelligent verlichtingsbeheer met één klik

Een harmonieuze inrichting is slechts het halve werk. Voor een absoluut gevoel van welbehagen in de eigen woning is ook een optimale lichtverhouding nodig – op elk moment en in elke ruimte.

De kleur van het licht is namelijk van invloed op de geest: blauw werkt rustgevend op het lichaam en de geest, rood staat voor kracht en levensvreugde, en geel is een echte opkikker voor een goed humeur. Zo zijn bepaalde lichtkleuren beter voor in de keuken of de badkamer, en andere voor de werkkamer, de hobbykamer of de slaap- en woonkamer.

Het goede nieuws: met de nieuwe LED-verlichtingssystemen hoeft u niet meer te kiezen voor een bepaalde lichtkleur. Kies voor de meeste flexibiliteit met slimme LED-verlichting die kan worden aangestuurd via een app of spraakbesturing. Verander de helderheid en de kleur via de app, waarmee ook hele licht scènes gemaakt kunnen worden. Simuleer ochtendlicht in de slaapkamer of kies voor een zo natuurlijk mogelijk licht voor uw ochtendroutine in de badkamer.

Waar klassieke verlichting beperkt is tot handmatige bediening via een lichtschakelaar, kunnen slimme LED-lampen flexibel worden aangestuurd via een afstandsbediening.

De woning onder controle

De temperatuur van de woonkamer aanpassen terwijl u op kantoor bent, zodat het lekker warm is als u thuiskomt, via een spraakassistent de lamp onderweg uitzetten of via de iPad bekijken wie er thuis voor de deur staat? Met de Apple HomeKit is het geen probleem.

Het koppelen van de accessoires die compatibel zijn met de HomeKit is zeer eenvoudig. Als er bijvoorbeeld eenvoudig een LED-lamp in de fitting wordt gedraaid, kan de lamp al in de app worden geïnstalleerd en worden bestuurd. Naast een groot aantal sfeervolle kleuren kan de verlichting ook worden geautomatiseerd.

Zo kunnen alle lampen bijvoorbeeld automatisch worden uitgeschakeld zodra u het huis verlaat. De lampen kunnen ook ’s avonds langzaam worden gedimd. Even eenvoudig werkt alles met een verwarmingsregelaar die compatibel is met Apple HomeKit. Hiermee kunt u ook de kamertemperatuur makkelijk regelen op basis van aanwezigheid of automatisch sturen via scènes.

Titelafbeelding: Fotolia, # 179452885, Jonathan Schöps

LED over het onderwerp Nu wordt het gezellig

Briljante verlichtingsideeën voor een gezellige sfeer in huis

De juiste lichtkleur en een combinatie van lampen maken het verschil! ‘Kleurtuning’ binnen de vier muren van je eigen huis wordt pas echt leuk met moderne LED-verlichting. Met name in de koude, trieste wintermaanden overtuigt LED-verlichting met haar grote kleurenspectrum en betovert zij door een gezellige en ontspannende sfeer. Met de juiste combinatie kunnen dankzij […]
meer >

Een mooie, slimme woning met Apple HomeKit

Met Apple HomeKit kunnen veel compatibele gekoppelde apparaten worden aangestuurd via een centrale app. Met behulp van Siri, de spraakassistent van Apple, kunnen slimme verlichting en verwarmingsthermostaten worden aangestuurd. Daarnaast kunnen ook luidsprekers, alarminstallaties en rolluiken met commando’s worden aangestuurd. Maar dat is nog niet alles: Siri is zelflerend en past zich automatisch aan de […]
meer >

Slimme verlichting – dat is zeker mogelijk!

Smart Home LED-verlichting zorgt niet alleen voor briljante kleuren in uw woning, maar ook voor veel comfort. Bedien uw verlichting vanaf de bank via een app op de smartphone of tablet. Scènes of persoonlijke instellingen kunnen ook worden geactiveerd via spraakbesturing, zodat individuele sfeervolle lichtstemmingen met één klik gerealiseerd kunnen worden. Mogelijkheden van slimme verlichting […]
meer >

Nu wordt het gezellig – alles over sfeervolle verlichting, slimme verlichting, schaduw en verwarming

LED-lampen blinken uit dankzij hun enorm lange levensduur, een hoge energie-efficiëntie en geringe onderhoudskosten. Maar dat is nog lang niet alles: intelligent verlichtingsbeheer, een exacte lichtbesturing en nieuwe besturingsmogelijkheden bieden talrijke opties voor sfeervolle verlichting. In combinatie met een Smart Home-concept wordt uw woning zo een oase van rust. Het zit hem in de combinatie: […]
meer >

Meer LED over Nu wordt het gezellig
 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *