Eerste intelligente taalassistent voor chauffeurs  

Eerste intelligente taalassistent voor chauffeurs

Het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden is niet alleen nalatig, het is ook verboden. Toch vinden veel chauffeurs het moeilijk om hun handen van hun smartphone af te houden.

De opstartende Duitse Autolabs uit Berlijn heeft de oplossing voor het probleem: de eerste taalassistent wereldwijd, speciaal voor automobilisten, waarmee de Android-smartphone (7.1.1 of hoger) met stem en gebaren kan worden bediend. “Chris” is de naam van de nieuwe passagier en heeft als voordeel dat de ogen tijdens het rijden op de weg blijven.

Snelle en eenvoudige installatie

“Chris” wordt gelanceerd via de app, die eenvoudig en gratis kan worden gedownload van de Google Play Store. Het kleine design apparaat zelf meet slechts 9,0 x 9,0 x 9,0 x 4,4 cm. Hij kan eenvoudig achteraf in elke auto worden ingebouwd door hem aan de voorruit te bevestigen.

Zo gemakkelijk is het:

– Bevestig de zuignaphouder
– Steek de kabel in de sigarettenaanstekeraansluiting.
– koppel het slimme apparaat met de Android-smartphone via Bluetooth

Dankzij een magnetisch contact kan het 250 g lichtapparaat ook op elk moment uit de houder worden verwijderd.

 

Intuïtieve bediening van de assistent

Wanneer de taalassistent is geïnstalleerd, is deze eenvoudig te bedienen tijdens het rijden: Natuurlijke spraakherkenning vereist geen vaste opdrachten. Alleen “Hey Chris” is de gedefinieerde wake-up call van het apparaat.

Dankzij de ingebouwde hoge-resolutie gebaarsensor kunnen veel commando’s ook met gebaren worden gecommuniceerd. Door bijvoorbeeld een nummer af te vegen kunt u op de contacten springen of door de contacten bladeren. Het afspelen wordt gestopt met een high-five.

Met de spraakassistent kun je WhatsApp-berichten en SMS-berichten verzenden of beantwoorden, muziek afspelen vanaf je mobiele telefoon en telefoongesprekken voeren via de ingebouwde handsfreeset – comfortabel en veilig. De geïntegreerde navigatie met kaarten van over de hele wereld is ook volledig spraakgestuurd, elke bocht wordt aangekondigd en het display geeft altijd een overzicht. Deze video illustreert de intuïtieve bediening.

 

Wat heeft Chris nog meer te bieden

Praktisch: “Chris” werkt ook offline, zonder internetverbinding. Dit betekent dat bestuurders kunnen vertrouwen op hun slimme bijrijders, zelfs wanneer ze zich in een dode zone of in een parkeergarage bevinden.

De kleine minicomputer spreekt Duits en Engels – voor de Britse en Amerikaanse markt. De uitbreiding naar andere talen is momenteel gepland. Zodra deze beschikbaar zijn, worden ze – net als alle andere updates – gemakkelijk geïnstalleerd via OTA (Over-The-Air).

De bestuurder hoeft zich nergens zorgen over te maken en kan zich volledig concentreren op rijden en verkeer.

Foto omslag: Hey Chris

 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *