Ecologisch en economisch drukken dankzij EcoTank  

Ecologisch en economisch drukken dankzij EcoTank

Tegenwoordig worden beslissingen in veel bedrijven niet altijd op basis van zuiver economische overwegingen genomen – ook het milieubewustzijn speelt een steeds belangrijkere rol. Een startpunt voor kostenbesparingen en milieubescherming is bijvoorbeeld het hoge verbruik van grondstoffen bij het drukken.

De printermodellen van de Epson ET-M-serie zijn allemaal uitgerust met een hervulbare inkttank. Dankzij de grote capaciteit en het grote bereik is het zelden nodig om nieuwe inkt in te vullen – waardoor onnodige kunststofverpakkingen worden vermeden. Bovendien kan het afdrukken het energieverbruik tot 95 procent verminderen in vergelijking met vergelijkbare monolaserprinters.

Lagere bedrijfskosten

Naast de ecologische voordelen bieden de printers ook economische voordelen: Door het lage stroomverbruik en de inktopbrengst zijn de totale bedrijfskosten relatief laag. Eén inktvulling is genoeg voor 11.000 pagina’s voor het bijvullen.
De aankoop van de navulinkt is ook goedkoper dan de aankoop van dezelfde hoeveelheid inkt in printercartridges. Dit kan tot 90 procent van de kosten per gedrukte pagina besparen.

Gemakkelijk te gebruiken

De EcoTank monoprinters overtuigen ook door hun hoge gebruiksvriendelijkheid – de eerste installatie is dus relatief eenvoudig. Het onderhoud is ook heel eenvoudig, omdat er niet voortdurend van tonercartridge hoeft te worden gewisseld. Zodra de inkt leeg is, kan de nieuwe inkt gemakkelijk en schoon worden bijgevuld.

Hogere productiviteit

Vooral kantoren waar veel of zeer grote prints vaak worden gemaakt, profiteren van de tijdwinst van de Epson ET-M printerserie en kunnen hun productiviteit verhogen. De monoprinters onderscheiden zich van conventionele laserprinters door hun snelle reactietijd en hoge afdruksnelheid. De opwarmtijd na het inschakelen bedraagt slechts zes seconden. Dan kan het direct worden afgedrukt – tot 20 pagina’s per minuut zijn mogelijk.

 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *