Aanvang van de automatisering – met de robotarm van DOBOT Magician  

Aanvang van de automatisering – met de robotarm van DOBOT Magician

De DOBOT Magician is een veelzijdige robotarm, die voornamelijk wordt gebruikt om programmeervaardigheden te leren. Met de verlengstukken, zoals de 3D-printset of de grijperarm, kunnen verschillende scenario’s met weinig moeite worden getest.
Dit maakt het de ideale introductie tot robotica en automatiseringstechnologie.

Aan de slag in robotica zonder hindernissen

De DOBOT-robot is in de eerste plaats ontworpen voor opleidings- en bijscholingsdoeleinden en wordt gekenmerkt door zijn gebruiksvriendelijkheid. Met zijn compacte afmetingen kan hij eenvoudig op een bureau worden opgesteld.

De DOBOT Studio-software (beschikbaar voor Windows en Mac) wordt gratis ter beschikking gesteld en heeft naast de klassieke opdrachtregel-ingang een grafische programmeerinterface.

Deze intuïtieve bediening maakt de DOBOT Magician robotarm bijzonder eenvoudig voor de gebruiker om programmeertaken te leren.

Talloze mogelijkheden met opzet- en verlengstukken

De robotarm kan gebruikt worden om nieuwe bewegingspatronen te bedenken of om experimenten uit te voeren om de productie-efficiëntie te verhogen. Met zijn vele essays kan een grote verscheidenheid aan functies worden getest. Er zijn onder andere een pennenhouder, een grijparm, een zuignap of een vacuümpomp beschikbaar.
Bediening is mogelijk dankzij de talrijke interfaces via Bluetooth, WLAN, computer, app, gamecontroller of Leap Motion – afhankelijk van de omvang van de levering en de modules die het bevat.

Overige accessoires

Extra toebehoren zoals een transportband of lineaire assen voor de uitbreiding van het bewegingsbereik bieden extra mogelijkheden. Zo kan een volledige productielijn worden gesimuleerd.
De Vision Kit biedt de nodige hardware om robotsystemen met optische modules te ontwikkelen en bevat een industriële camera, verlichting en bevestigingsmateriaal.

 

Modellen in 2D en 3D maken in 2D en 3D

Met de 3D-printapparatuur kan de robotarm worden omgezet in een 3D-printer en kunnen modellen of componenten worden geprint. Het kan ook gebruikt worden om technische tekeningen, plannen en afbeeldingen te maken. Zo is de DOBOT Magician een veelzijdige begeleider voor het aanleren van alle werkstappen van de automatiseringstechniek, van het ontwerp, de productie van componenten tot de montage.

Foto omslag: reichelt

 

 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *