Een mooie, slimme woning met Apple HomeKit  

Een mooie, slimme woning met Apple HomeKit

Met Apple HomeKit kunnen veel compatibele gekoppelde apparaten worden aangestuurd via een centrale app. Met behulp van Siri, de spraakassistent van Apple, kunnen slimme verlichting en verwarmingsthermostaten worden aangestuurd. Daarnaast kunnen ook luidsprekers, alarminstallaties en rolluiken met commando’s worden aangestuurd. Maar dat is nog niet alles: Siri is zelflerend en past zich automatisch aan de gewoonten van haar gebruikers aan.

Wasmachine, koelkast, multimediasystemen, verwarming, rolluiken of alarminstallatie: Steeds meer apparaten in onze woning kunnen aan elkaar worden gekoppeld en op afstand worden bestuurd via een app. Maar ze spreken niet allemaal dezelfde taal.

Eilandoplossingen kunnen alleen op een omslachtige manier worden beheerd. Met Apple HomeKit kunnen verschillende Smart-Home-apparaten en standaarden via één afzonderlijke interface worden beheerd. Een ander voordeel is de aansturing van verlichting, verwarming en aanverwanten via Siri, de spraakassistent van Apple, de Apple Watch, de HomePod-luidspreker of de Apple TV.

Eenvoudige installatie

De installatie van de apparaten die gekoppeld moeten worden, is snel uitgevoerd. Na het downloaden van de Home-App, kan via een simpele klik op het “+”-symbool en het invoeren van de desbetreffende HomeKit-code een compatibel apparaat worden toegevoegd. Het toevoegen van een apparaat kan handmatig of via het scannen van een QR-code. Het instellen van apparaat-groepen of kamers om automatiseringsregels of scènes te genereren, werkt intuïtief via de app.

Overigens worden de door HomeKit verzamelde en met de eindapparatuur uitgewisselde gegevens veilig versleuteld, zodat het gevaar van misbruik door derden of hackers tot een minimum wordt beperkt.

Intelligent verlichtingsbeheer met retro-charme

Als slimme verlichting wordt aangestuurd via Apple HomeKit, wordt een gateway als draadloze centrale overbodig. In plaats van het ZigBee-protocol wordt nu Bluetooth gebruikt. Zo worden smartphone, tablet of Apple Watch de besturingscentrale. Via een spraakcommando voert Siri de verlichtingswens automatisch uit.

Het wordt thuis bijzonder aangenaam met filamentLED-verlichting, die compatibel is met Apple HomeKit. Deze blinkt uit door het buitengewone ontwerp, dat qua vorm en esthetiek doet denken aan de klassieke gloeilampen. Deze retro fit LED-verlichting beschikt aan de binnenzijde van de ballon van de lamp over een groot aantal micro-LEDs langs een draad, zodat een grote stralingshoek van 340 graden kan worden bereikt. Daarnaast blinken ze uit dankzij de lage aanschafkosten. Wat met name opvalt, is de warm-witte, intense kleurtemperatuur.

Bij OSRAM kunnen de gebruikers kiezen tussen drie verschillende lampvormen, die alle drie verlichten met 650 lumen en 2.700 Kelvin. De Color Rendering Index (CRI) van 80 zorgt voor een zo natuurgetrouw mogelijke kleurweergave. Een optische highlight is het filament-model voor Apple HomeKit van OSRAM-SMART+ met een glasbol van bernstein-goud. Net als andere filament-verlichting is deze bijzonder geschikt voor decoratieve, open lampen om het vintage karakter naar voren te laten komen.

Net als bij alle andere OSRAM-lampen en LED-strips die compatibel zijn met Apple HomeKit, hoeven er geen andere apparaten te worden geïnstalleerd. Een gateway, WLAN-router of bridge is niet nodig: De SMART+ verlichting wordt heel eenvoudig via Bluetooth verbonden met het Apple-eindapparaat, en direct kunnen functies als aan/uit, dimmen, kleurwissel, groepering of scènes worden gekozen.

Slim verwarmen

Ook intelligente aansturing van de verwarming is kinderspel met Apple HomeKit. Zo kan via Eve Thermo bijvoorbeeld de kamertemperatuur flexibel en makkelijk worden aangestuurd, wat uiteraard energiekosten bespaart.

Zet de verwarming aan op het juiste moment van de dag of alleen als er iemand thuis is. Het elke dag opnieuw instellen van de thermostaat behoort daarmee tot het verleden. Automatische verwarming, timer instellingen voor afzonderlijke ruimtes, voor werkdagen of het weekeinde of het spontaan hoger of lager zetten van de temperatuur als u onderweg bent – met de Eve Thermo in combinatie met Apple HomeKit is dat geen probleem. De verwarming wordt zelfs uitgeschakeld als u uw woning ventileert, omdat het systeem de sterke temperatuurdaling herkent.

De tweede generatie verwarmingsthermostaat wordt geleverd met display en aanraakbediening voor handmatige aansturing van de doeltemperatuur. Natuurlijk kan het apparaat ook in het vervolg vanaf afstand via timers, HomeKit-automatisering, Siri, Apple Home en de app Eve worden aangestuurd. Via de app kan ook een toetsenblokkering worden geactiveerd. Een startpakket of bridge is niet nodig.

 

Titelafbeelding: Fotolia, # 121130109, tailex

LED over het onderwerp Nu wordt het gezellig

Briljante verlichtingsideeën voor een gezellige sfeer in huis

De juiste lichtkleur en een combinatie van lampen maken het verschil! ‘Kleurtuning’ binnen de vier muren van je eigen huis wordt pas echt leuk met moderne LED-verlichting. Met name in de koude, trieste wintermaanden overtuigt LED-verlichting met haar grote kleurenspectrum en betovert zij door een gezellige en ontspannende sfeer. Met de juiste combinatie kunnen dankzij […]
meer >

Een mooie, slimme woning met Apple HomeKit

Met Apple HomeKit kunnen veel compatibele gekoppelde apparaten worden aangestuurd via een centrale app. Met behulp van Siri, de spraakassistent van Apple, kunnen slimme verlichting en verwarmingsthermostaten worden aangestuurd. Daarnaast kunnen ook luidsprekers, alarminstallaties en rolluiken met commando’s worden aangestuurd. Maar dat is nog niet alles: Siri is zelflerend en past zich automatisch aan de […]
meer >

Slimme verlichting – dat is zeker mogelijk!

Smart Home LED-verlichting zorgt niet alleen voor briljante kleuren in uw woning, maar ook voor veel comfort. Bedien uw verlichting vanaf de bank via een app op de smartphone of tablet. Scènes of persoonlijke instellingen kunnen ook worden geactiveerd via spraakbesturing, zodat individuele sfeervolle lichtstemmingen met één klik gerealiseerd kunnen worden. Mogelijkheden van slimme verlichting […]
meer >

Nu wordt het gezellig – alles over sfeervolle verlichting, slimme verlichting, schaduw en verwarming

LED-lampen blinken uit dankzij hun enorm lange levensduur, een hoge energie-efficiëntie en geringe onderhoudskosten. Maar dat is nog lang niet alles: intelligent verlichtingsbeheer, een exacte lichtbesturing en nieuwe besturingsmogelijkheden bieden talrijke opties voor sfeervolle verlichting. In combinatie met een Smart Home-concept wordt uw woning zo een oase van rust. Het zit hem in de combinatie: […]
meer >

Meer LED over Nu wordt het gezellig
 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *