Textiellint en tape individueel bedrukken – Simpel uw klantwensen vervullen met de TapeCreator Pro  

Textiellint en tape individueel bedrukken – Simpel uw klantwensen vervullen met de TapeCreator Pro

Cadeautjes en bloemen worden nog exclusiever door individueel ontworpen linten en strikjes. Ook een bedrijfsontwerp kan door een bedrukt lint indrukwekkend in scène worden gezet en zo voor talloze doeleinden zoals voor klantenservice worden gebruikt. Met de hier gepresenteerde printer kunt u heel simpel textiellinten en tape van uw klanten individueel bedrukken. Zo geeft u elk cadeau of pakket een heel bijzonder tintje. We laten zien hoe u in een paar seconden de linten en tapes zelf kunt ontwerpen en zo gericht op elke klantenwens kunt ingaan.

Het project

Geschikt voor: Beginners

Benodigde tijd: Eerste inbedrijfstelling incl. uitpakken, installeren enz. ca. 15 minuten, daarna maar een paar minuten

Budget: vanaf ca. € 1.500,- afhankelijk van de gekozen en het aantal kleurlinten

Wat u nodig hebt: TapeCreator Pro van Brother, kleurlint voor textiellint bijvoorbeeld rood en een textiellintcassette

Zo stelt u de TapeCreator Pro van Brother heel simpel in:

De TapeCreator Pro van Brother is met een paar handelingen onmiddellijk inzetbaar. Nu kunt u een lint bedrukken:

Stap 1: Lint selecteren en plaatsen

lint plaatsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Kies eerst een textiellint of tape en plaats het in de printer. Door het laadsysteem aan de voorkant gaat dat heel simpel: klap de bovenkant van de printer open en leg het printlint erin. Let bij het inleggen op de pijlen in de printer. Brother biedt textiellinten aan met een breedte van 15 mm of 38 mm. Tape is ook met een breedte van 50 mm leverbaar.

Bij de kleur kunt u uit een grote variëteit kiezen: voor textiellinten kunt u kiezen uit de kleuren wit, roze, lichtblauw, donkerblauw en rood. Bij de tape kunt u kiezen uit de kleuren wit, geel en transparant. Gebruikte linten en tapes kunnen overigens ook met een paar handgrepen snel worden vervangen.

Sensoren aan de linten en tapes registreren bovendien of er voldoende materiaal is voor de geplande opdruk.

Stap 2: Kleur kiezen en kleurcassette plaatsen

textielprint kleurcassette

 

 

 

 

 

 

 

 

Kies nu de kleurcassette. Ook hier is het assortiment ruim: Voor textiel kunt u kiezen uit goud, zilver, blauw, rood en zwart, en voor tape uit blauw, rood en zwart. Als u een kleur hebt gekozen, plaatst u de kleurcassette in de printer. De pijlen op de cassette helpen u deze correct te plaatsen.

Stap 3: Rolkern opspoelen

Rolkern

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats tot slot nog de rolkern en spoel het lint of de tape hier op. Een automatisch snijmechanisme helpt bij het op maat snijden van linten en tape. Klap daarna alles weer dicht en de printer is klaar voor gebruik.

Door de modulaire opbouw van de Brother-verbruiksmaterialen kunt u deze overigens ook naar believen verwisselen. Afhankelijk van de wens van de klant kunt u in korte tijd verschillende lintlengtes bedrukken. Bandlengtes tot 66 meter zijn mogelijk, de minimale bestelhoeveelheid bepaalt u zelf.

Stap 4: Sjabloon snel en simpel maken

voorbeeld

 

 

 

 

 

 

 

 

De TapeCreator Pro TP-M5000N van Brother beschikt over 200 kant-en-klare sjablonen voor iedere gelegenheid, die heel simpel op de computer kunnen worden geselecteerd. De sjablonen staan op een cd en worden meegeleverd (P-touch Editor Software). Bovendien kunnen ze ook gratis worden gedownload van de homepage van de fabrikant.

Alle sjablonen kunnen handmatig worden aangepast bijvoorbeeld door een kader in te voegen. Ook is het mogelijk om een compleet nieuw eigen ontwerp te maken. Zo kunt u eigen ideeën of bestaande graphics zoals lettertypes, foto’s of logo’s probleemloos importeren. Als het design de klant zo goed bevalt dat hij het vaker of langer wil gebruiken, kunt u ook meerdere rollen op voorraad produceren.

De software is intuïtief en eenvoudig te bedienen en compatibel met zowel MacOS als met Windows.

Het printen begint – wat moet ik weten

Als u alles hebt geplaatst en het sjabloon hebt geselecteerd, kan het printen beginnen. Op het bedieningspaneel en het lcd-scherm kunt u zien welke verbruiksmaterialen momenteel worden gebruikt. Het bedrukken van het lint en de tape gaat dan zeer snel – in één minuut kan ca. acht meter van een lint of tape worden bedrukt. De printsnelheid bedraagt 220mm per seconde.

De klant kan de actuele printstatus volgen door het kijkvenster en zijn voltooide product direct meenemen. Voor het beste resultaat wordt geprint met een resolutie van 300 dpi. De printer heeft naast een USB-aansluiting ook een netwerkinterface. Zo kunnen verschillende gebruikers vanaf hun pc dezelfde printer gebruiken en daardoor tijd besparen.

Talloze toepassingsmogelijkheden:

Doordat u uit verschillende linten en tapes, kleuren en sjablonen kunt kiezen, kunt u uw klanten een zeer grote variëteit aanbieden. Zo kunt u bijvoorbeeld cadeaulintjes voor boeken, speelgoed of cadeaubonnen maken, of de klant decoratieve linten voor geschenkmanden of interieurinrichting aanbieden.

Naamlintjes zijn vooral bij bruiloften of doopfeesten echte blikvangers, maar daarnaast ook erg praktisch voor zelfgemaakte levensmiddelen en glazen. Tapes zijn geschikt voor postpakketten en cadeauverpakkingen. Uw creativiteit kent geen grenzen en de klant krijgt door de individuele en persoonlijke vormgeving echte meerwaarde.

 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *