Procusini Foodprinter: eten uit de 3D-printer  

Procusini Foodprinter: eten uit de 3D-printer

Drukwerk: Met de 3D-printers van Procusini voor professioneel gebruik zijn indrukwekkende foodcreaties mogelijk. Figuren, letters, logo’s of eigen ontwerpen – de levensmiddelenprinters zijn via wifi aangesloten op de pc. Via de pc kunnen vervolgens zelf ontworpen of van internet gedownloade sjablonen aan de printer worden gezonden. Nu nog vullen met de juiste levensmiddelenmassa – en de printer vormt in enkele minuten het gewenste object door de levensmiddelenmassa laag voor laag aan te brengen.

De fabrikant biedt twee modellen van zijn levensmiddelenprinter aan:

  • Procusini 3.0 werkt met een sproeikop en kan een object met een maximale afmeting van 15 x 25 x 10 centimeter maken. Het apparaat zelf meet 60 x 60 x 65 centimeter (breedte x diepte x hoogte).
  • Procusini 3.0 Dual kan met zijn twee sproeikoppen twee objecten gelijktijdig produceren. De maximale grootte bedraagt hier 15 x 33 x 10 centimeter, die afmetingen van het apparaat bedragen 60 x 64 x 65 centimeter.

Marsepein, chocolade, suikergoed en pasta: klaar voor de printerkop

De gebruikte levensmiddelen moeten als massa met juiste consistentie en temperatuur voorhanden zijn, die met de juiste stroomsnelheid en laagdikte door de sproeikop aangebracht wordt – net als bij een roomspuit, maar veel preciezer. Procusini biedt een serie voorgeproduceerde levensmiddelenmassa’s aan:

  • Chocolade
  • Marsepein in naturel en diverse kleuren
  • Pasta in naturel en diverse kleuren
  • Fondant (suikergoed) in wit en overige kleuren

Wie eigen levensmiddelen als smeerworst, boter, kwark of aardappelpuree wil gebruiken, moet aan de hand van tests de geschikte instellingen en samenstellingen bepalen.

Sjablonen en ideeën voor modellen zijn beschikbaar in de Procusini Club. Elke koper van een printer krijgt hiertoe online toegang. De foodprinters zijn voorzien voor professioneel gebruik en daarom alleen verkrijgbaar voor commerciële klanten. Net als alle hygiënische artikelen worden ze niet teruggenomen.

 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *