Geheugengigant: nieuwe harde schijven van Seagate  

Geheugengigant: nieuwe harde schijven van Seagate

14 terabyte – dus 14.000 gigabyte – vormen op dit moment de hoogste geheugencapaciteit op de gebruikelijke 3,5-inch harde schijven. De in opslagmedia gespecialiseerde fabrikant Seagate heeft nu voor haar Guardian-serie vier modellen met dit vermogen gepresenteerd:

  • IronWolf ST14000NE0008. Deze harde schijf is geschikt voor NAS-systemen in particuliere huishoudens en kleine ondernemingen. Afhankelijk van het aantal stationsleuven van de Network Attached Storage (NAS, Engels voor “netwerk-afhankelijk geheugen”) kunnen er maximaal acht harde schijven van het type worden gebruikt. De gegevens op de schijven zijn voor meerdere gebruikers toegankelijk.
  • IronWolf Pro ST14000VN0008. Het model voor professioneel gebruik kan in NAS-systemen met maximaal 24 stationsleuven worden gebruikt. Het herstel na beschadiging van gegevens met het Rescue Plan van Seagate is twee jaar geldig.
  • Skyhawk ST14000VX0008. Deze harde schijven zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in bewakingssystemen. Er kunnen acht en meer stationsleuven worden gebruikt, op de harde schijven kunnen video-opnames van tot wel 64 HD-camera’s worden opgeslagen.
  • BarraCuda Pro ST14000DM001. Deze harde schijven zijn bijzonder snel en daardoor zeer geschikt voor gebruikers die met grote gegevenshoeveelheden werken, bijvoorbeeld creatieve professionals. Het herstel na beschadiging van gegevens met het Rescue Plan van Seagate is, net als bij alle Pro-modellen van de Guadian-serie, twee jaar geldig.

Hoge stabiliteit

De vier modellen werken met een SATA-interface (transfersnelheid 6 gigabyte/seconde) en zijn dankzij hun stabiele bouwstijl geschikt voor langdurig gebruik. Met afmetingen van 26,11 x 101,85 x 146,99 millimeter (hoogte x breedte x diepte) zijn ze geschikt voor standaardstationsleuven.

 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *