Compleet draadloos netwerk in huis met het mesh-netwerk van AVM  

Compleet draadloos netwerk in huis met het mesh-netwerk van AVM

Het maakt niet uit hoe groot uw woning is, want met het mesh-netwerk van AVM beschikt u altijd over een volledige Wi-Fi-dekking van optimale kwaliteit. In deze ‘Hoe doe je dat’ leggen we uit hoe de mesh-set in zijn werk gaat, hoe deze kan worden aangebracht en geïnstalleerd, en van welke voordelen u kunt profiteren.

Het project

Geschikt voor: Beginners

Benodigde tijd: 1 uur

Budget:  € 279,-

Dit heeft u nodig: Mesh-set van AVM ((FRITZ! Mesh Set Box 7590 + repeater 1750)

Kan worden uitgebreid met: FRITZ! Powerline-apparaten (welke gebruik maken van de elektriciteitsleiding als extra informatiesnelweg) en extra repeaters.

Verder heeft u nog een VDSL-/DSL-aansluiting op internet nodig.

Vaak is het lastig om het draadloze thuisnetwerk overal dekkend te krijgen. Er is altijd wel een kamer waar de Wi-Fi niet zo goed werkt. Dit heeft vaak lange wachttijden of uitval als gevolg. Dit komt met name voor wanneer de betreffende kamer ver van de router af ligt. Nu is er de mesh-set van AVM, die bestaat uit de FRITZ! Mesh Set Box 7590 en de repeater 1750 om een einde aan alle ergernis te maken.

Wat betekent mesh eigenlijk?

Mesh werkt op de volgende manier: meerdere apparaten die zijn verspreid over de woning (router, repeater en eventuele extra apparaten van Powerline) zorgen voor meerdere Wi-Fi-netwerken die vervolgens één groot draadloos netwerk vormen. Aangezien dit principe werkt als mazen (Engels: ‘mesh’) wordt het hele netwerk een ‘mesh’ genoemd. Voor het totale netwerk dat op deze manier is ontstaan, heeft u slechts één naam en wachtwoord nodig. U hoeft dus geen verbinding te maken met de verschillende netwerken als u bijvoorbeeld met uw mobiel apparaat door de woning loopt en een video bekijkt.

Welke functies biedt de technologie?

De mesh-set van AVM heeft vier basisfuncties die de Wi-Fi-verbinding zo betrouwbaar en sterk maken.

  1. Crossband repeating: bij de FRITZ! Wi-Fi-repeaters wordt telkens de Wi-Fi-band met de snelste verbinding gebruikt
  2. Optimalisatie voor IPTV en streaming: maakt het altijd mogelijk om ononderbroken muziek en video te streamen
  3. Band steering: wanneer er sprake is van dual band-apparaten voor Wi-Fi worden deze telkens met de Wi-Fi-frequentieband verbonden die het minst wordt benut
  4. Bundelvorming: de antennes zijn zo ontworpen dat ze altijd in de richting van de eindapparaten zenden, wat leidt tot een groter bereik en meer snelheid

Voor welke woningen is de mesh-set geschikt?

Een bijkomend voordeel van mesh is dat u het netwerk net zo groot kunt maken als u wilt. Bij een kleine tot middelgrote woning volstaat meestal de basisuitvoering van de mesh-set met router en repeater. Bij grote woningen met meerdere verdiepingen kunt u simpelweg extra repeaters of Powerline-apparaten toevoegen.

Hoe wordt het mesh-netwerk van AVM tot stand gebracht?

Mesh kan in drie eenvoudige stappen worden geïnstalleerd en ingesteld.

Nadat u de FRITZ! Box en de repeater heeft aangesloten, opent u om te beginnen de gebruikersinterface van de FRITZ! Box en klikt u op ‘Update beschikbaar’. In het menu dat vervolgens wordt geopend, klikt u op ‘Update uitvoeren’.

In de tweede stap vraagt u het ‘Thuisnetwerk – thuisnetwerkoverzicht’ op. In het overzicht worden de apparaten en verbindingen weergeven en updates vermeld.

Voer nu in de derde stap deze updates door. Direct erna is de Wi-Fi via mesh actief.

Welke andere voordelen biedt het mesh-netwerk van AVM naast de complete Wi-Fi-verbinding?

Naast het feit dat Wi-Fi tot in de verste hoekjes van uw woning beschikbaar is, kunt u met de mesh-set van AVM nog profiteren van andere voordelen. Zo kunt u in het thuisnetwerkoverzicht bijvoorbeeld laten aangeven welke FRITZ!-apparaten actief zijn en welke mobiele eindapparaten (smartphone, notebook, tablet of spelconsoles ) ermee zijn verbonden.

Verder kunt u met één klik een eigen Wi-Fi-netwerk aanbieden aan uw gasten dat gescheiden is van uw thuisnetwerk. Desgewenst kunt u het draadloze netwerk met alle verbonden repeaters of Powerline-apparaten bijvoorbeeld ’s nachts deactiveren. Dit kan eveneens met één eenvoudige klik.

Het mesh-netwerk van AVM biedt u bovendien de mogelijkheid om een kinderbeveiliging in te stellen. Zo kunt u de tijd online per apparaat beperken of kunt u websites blokkeren.

Dus waar wacht u op?

Maak met het mesh-netwerk van AVM eindelijk korte metten met trage en zwakke Wi-Fi-verbindingen thuis. Voortaan kunt u genieten van naadloze verbindingen met lage bandbreedtes.

Titelafbeelding: Adobe Stock Bestandsnr.: 210895857


 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *