Adafruit-producten vanaf nu verkrijgbaar bij reichelt  

Adafruit-producten vanaf nu verkrijgbaar bij reichelt

Reichelt heeft zijn ontwikkelboard-assortiment uitgebreid met producten van Adafruit, een gerenommeerd Amerikaans hardwarebedrijf. Veel van de Adafruit-producten zijn ook te combineren met andere ontwikkelboards zoals de Raspberry Pi.

Adafruit – gemaakt voor makers en ontwikkelaars

Met Adafruit breidt reichelt zijn assortiment uit met innovatieve accessoires voor ontwikkelboards zoals een tweekleurige ledmatrix, een koppelbare smart led pixel en uiteenlopende ontwikkelboards op het vlak van sensoren, bediening, stroomvoorziening en nog veel meer. Verder zijn de eigen ontwikkelboards van de Amerikaanse producent zoals de Adafruit FLORA, de Adafruit Feather HUZZAH of de Adafruit Circuit Playground Classic erg populair, omdat deze ontwikkelboards door de verschillende uitvoeringen voor elk vaardigheidsniveau geschikt zijn.

Het verhaal achter Adafruit

Adafruit Industries werd in 2005 door de MIT-ingenieur Limor Fried in haar slaapkamer opgericht, maar al in het jaar 2010 behaalde het bedrijf een zevencijferige omzet. Het bedrijf is sinds dat jaar in de stad New York gevestigd.

De naam Adafruit kwam voort uit de online bijnaam van Fried, ‘Ladyada’, en is een eerbetoon aan Ada Lovelace, een van de eerste vrouwelijke pioniers in de computerwetenschap.

Alle producten in het assortiment van Adafruit worden persoonlijk door Limor Fried geselecteerd, getest en goedgekeurd, voordat ze op de markt worden gebracht.

Titelafbeelding: Adafruit Circuit Playground Classic (productpagina reichelt)


 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *