Maak kennis met het RND-assortiment van reichelt  

Maak kennis met het RND-assortiment van reichelt

Elektronische componenten en onderdelen van hoge kwaliteit met een goede prijs-kwaliteitverhouding – daar staat het merk RND bij reichelt elektronik om bekend. Inmiddels omvat het assortiment meer dan 6000 producten. Het is daarom de hoogste tijd om eens wat uitgebreider naar dit eigen merk te kijken.

Wat is RND precies?

Het RND-assortiment omvat de dagelijkse basisbenodigdheden voor elektrotechnische producten, zoals zekeringhouders, lege behuizingen, kabels/leidingen, stekkerverbindingen of weerstanden. Hiermee biedt het ervaren gebruikers en technici kwalitatief hoogwaardige apparatuur voor een goede prijs. In veel productgroepen, zoals bij kleine kunststofbehuizingen, biedt het RND-assortiment een duidelijk prijsvoordeel van tot wel veertig procent ten opzichte van vergelijkbare producten van de concurrent.

Voor elektronische componenten maken de prijs en de kwaliteit het verschil

Bij de oprichting van RND was het aanbieden van aantrekkelijk geprijsde producten aan de klant direct de hoogste prioriteit. Daarbij mocht echter niet worden bezuinigd op de kwaliteit. Alle producten ondergaan een strenge kwaliteitscontrole en voldoen aan de gangbare industrienormen. Bovendien garandeert het merk de naleving van CE-, RoHS- en REACH-standaards.

De elektronicamarkt is vanwege het uitgebreide aanbod en de verschillende spelers inmiddels zeer onoverzichtelijk geworden. En daar biedt RND een echte meerwaarde: Klanten die minder waarde hechten aan de naamsbekendheid van fabrikanten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de RND-producten. Daarnaast mogen ze rekenen op een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding.

Het steeds groeiende RND-assortiment

De RND-producten kunnen in een aantal categorieën worden ingedeeld.

  • RND components: alle componenten voor de ontwikkeling en het onderhoud van elektronische circuits, besturingen en installaties. Daartoe behoren naast behuizingen, ventilatoren, weerstanden en condensatoren ook zekeringen en schakelaars.
  • RND connect: producten voor kwalitatieve verbindingsoplossingen zoals adapters, stekkerverbindingen voor HDMI- en USB-aansluitingen, aderhulzen en stroomverdelers.
  • RND cable: kwaliteitskabels en draden van de meest gebruikte typen
  • RND lab: alles wat nodig is voor werken in het laboratorium, bijvoorbeeld stroomvoorzieningen of soldeerapparaten.
  • RND power: alle benodigde stroom door middel van accu’s, stekkeronderdelen of omvormers.

In gesprek met Ulf Timmermann, bedrijfsleider bij reichelt

RND-assortiment

Waar staat RND voor?

“De naam RND staat enerzijds voor ‘Repair and Design’, omdat de producten daarvoor zijn gemaakt. Anderzijds staat het ook voor de beginletters van reichelt, Nedis en Distrelec: de drie ondernemingen van ‘Technical Components’-tak van het moederbedrijf Dätwyler. Producten van het merk RND zijn bij alle drie de distributeurs verkrijgbaar.“

Hoe wordt bepaald wat er in het assortiment wordt opgenomen?

“Voor de selectie van het assortiment kijken we uitgebreid naar de ontwikkelingen op de markt. Wij vinden het belangrijk om producten te selecteren die volledig recht doen aan de eisen van onze klanten. Daarbij vertrouwen we op onze uitgebreide ervaring in de elektronicabranche. Ons doel is om RND neer te zetten als onmisbaar onderdeel op het gebied van elektromechanica.”

Hoe zorgt RND ervoor dat het voordeliger is dan de concurrent, terwijl het wel een hoge kwaliteitsstandaard biedt?

“Dat doen we op twee manieren. Aan de ene kant overleggen wij vaak direct met de producent en besparen zo op hoge bemiddelingskosten van derden. Aan de andere kant beschikken we dankzij de samenwerking tussen de drie distributeurs over een zeer hoge afzethoeveelheid. Deze factoren zullen ook in de toekomst zorgen voor lage prijzen.

Om een hoge kwaliteitsstandaard te kunnen waarborgen, moeten onze leveranciers uit het Verre Oosten een strenge kwaliteitscontrole ondergaan door ons team op locatie. Zelfs al voordat de eerste onderhandelingen plaatsvinden, moet een leverancier aantonen dat hij beschikt over de vereiste certificaten van onafhankelijke instanties als CE of RoHs. Zo zorgen wij ervoor dat al veel RND-producten een UL-registratie hebben en werken we eraan om dit aantal te verhogen.”

Titelafbeelding: reichelt elektronik

 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *