Geen oplaadpunt? Geen probleem! Zo wordt elk stopcontact een mobiel laadstation voor elektrische auto’s  

Geen oplaadpunt? Geen probleem! Zo wordt elk stopcontact een mobiel laadstation voor elektrische auto’s

In Nederland is in de afgelopen jaren het aantal elektrische auto’s op de weg flink gegroeid en zijn er op steeds meer plekken oplaadpunten beschikbaar. Maar wat nou als u ergens moet zijn waar geen oplaadpunt is? Dit probleem wordt opgelost met de go-eCharger: dit mobiele laadstation maakt het mogelijk om thuis van gangbare stopcontacten een mobiel laadstation te maken dankzij de praktische wandhouder. Het is echter ook een perfecte compagnon voor op reis, omdat het weinig ruimte inneemt in de kofferbak. Met tot wel 22 kW (32 A 3-fasig) levert de go-eCharger daarbij sterke kracht met een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding.

Mobiel laadstation met aansturing op afstand

Met de WLAN- en hotspotfunctie kan de go-eCharger ook vanaf afstand worden bediend. In de bijbehorende app kunnen autobezitters de laadgeschiedenis controleren, de go-eCharger personaliseren en de laadtijd en stroomsterkte instellen. Faseherkenning, aardingsmeting en adapterherkenning kunnen ook worden bekeken.

Bovendien is de go-eCharger uitgerust met RFID voor toegangscontrole: de toegangsbevoegdheid wordt eerst via een sleutelhanger gecontroleerd, dan pas begint het laden. Wie deze functie niet nodig heeft, kan deze in de app deactiveren.

Volle accu voor laadstation en auto

De go-eCharger is compatibel met stekkertype 1 of type 2 en biedt de mogelijkheid de elektronische auto op te laden via een willekeurig stopcontact. Voor grote delen van Europa zijn passende adapters opgenomen in het pakket, zodat de accu ook tijdens de vakantie niet leeg blijft.

Titelafbeelding: Adobe Stock, 200495905, Patrick Daxenbichler


 

Wat vind jij van dit onderwerp? Geef een reactive:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *